Technische gegevens

Technische gegevens

De Shell’s zijn vervaardigd uit Noord-Europees vurenhout. De vuren delen van de Shell zijn behandeld met een verduurzamingsmiddel, met lijnolie als basis. Voor de verduurzaming worden dus geen giftige en milieubelastende middelen gebruikt. Het Noord-Europees vurenhout heeft als eigenschap dat het een dichte houtstructuur heeft. Deze dichte houtstructuur komt doordat de bomen waaruit de houten onderdelen worden vervaardigd zeer traag groeien vanwege het koude klimaat. Hierdoor ontstaan dunne jaarringen die dicht op elkaar liggen. De duurzaamheid van dit hout is dan ook zeer goed. Een andere mooie eigenschap van deze hoge kwaliteit hout is de isolerende werking. Het hout heeft door zijn dichte structuur uitstekende isolerende eigenschappen.

In de dak- en wandconstructie is optioneel een 5 centimeter dikke isolatiedeken te plaatsen, die is afgewerkt met dampfolie. Deze Isolatiedeken zorgt ook in de koude maanden voor een aangenaam verblijf in de Eco Shell.

De ramen en deuren zijn vervaardigd uit Noord-Europees grenenhout en hebben dubbel glas. Ook hier is gekozen voor een hoge kwaliteit om een optimale geluids- en warmte-isolatie te bereiken. De kozijnen worden afgewerkt aangeleverd.

In de Eco Shell is een grenen massief houten vloer geplaatst. Deze kan naar wens worden afgewerkt met een vloerbeits of door de koper zelf worden afgewerkt met een vloerbedekking die gemakkelijk schoongehouden kan worden.

Het dak van de Eco Shell is afgewerkt met zeer hoge kwaliteit bitumen shingles. Deze kunnen worden besteld in 4 kleuren:

Voor de Eco Shell is op aanvraag een onderstel te bestellen met een as en wielen. Hierdoor heeft u als recreatieondernemer geen vergunningen nodig voor het plaatsen van de Eco Shell’s. De Eco Shell’s zijn op deze manier indien nodig ook gemakkelijk te verplaatsen.