Technische gegevens

De Eco Kotta’s zijn vervaardigd uit Kelo hout. Dit Kelo hout behoeft geen enkele verduurzaming omdat de boom door het trage afstervingsproces zijn eigen etherische oliën heeft afgegeven aan de stam.

Het Kelo hout heeft als eigenschap dat het een dichte houtstructuur heeft. Door het trage afstervingsproces wordt de stam vanbinnen zeer hard en is de buitenschil zachter. De duurzaamheid van dit hout is dan ook zeer goed. Een andere mooie eigenschap van deze hoge kwaliteit hout is de isolerende werking. Het hout heeft door zijn dichte structuur zeer goede isolerende eigenschappen.

In de dak- en wandconstructie is een 7 centimeter dikke isolatiedeken gebruikt; deze is afgewerkt met dampfolie. Deze Isolatiedeken zorgt ook in de koude maanden voor een aangenaam verblijf in de Eco Kotta. In de warme zomermaanden zal de Eco Kotta verder koel blijven, mede door de isolerende eigenschappen van het hout en de ecologische isolatiematerialen die verwerkt zijn in de wanden.

De ramen en deuren zijn vervaardigd uit Noord-Europees grenenhout en hebben dubbel glas. Ook hier is gekozen voor een hoge kwaliteit om een optimale geluids- en warmte-isolatie te bereiken. De kozijnen worden afgewerkt aangeleverd.

In de Eco Kotta is een grenen massief houten vloer geplaatst. Deze kan naar wens worden afgewerkt met een vloerbeits of kan door de koper zelf worden afgewerkt met een vloerbedekking die gemakkelijk schoongehouden kan worden.

Het dak van de Eco Kotta is afgewerkt met hoge kwaliteit bitumen shingles. Deze kunnen worden besteld in 4 kleuren namelijk:

Ook is het mogelijk het dak van de Eco Kotta af te werken met een groen dak. Hierbij wordt het dak bekleed met cassettes. In deze cassettes is een lavasubstraat verwerkt waarop u een sedum begroeiing kunt aanbrengen.