Eco Kotta

De Eco Kotta is gemaakt van Kelo hout. ‘Kelo’ is het finse woord  voor den. De Kelo wordt ook wel poolspar genoemd. Deze poolspar groeit boven de gehele poolcirkel. Hij groeit 3 maanden per jaar als de weersomstandigheden vorstvrij zijn.

Kelo boomstammen zijn afkomstig van 300-400-jarige vurenhouten oude dennen die door hun leeftijd een dermate hoogte hebben bereikt dat de voeding en sapstroom niet meer tot boven in de toppen kan komen. Daardoor sterft de boom af maar blijft door het trage afstervingsproces wel op zijn plek staan. Na verloop van jaren valt de bast eraf. In deze bast zitten etherische oliën die in de stam trekken. Deze oliën zorgen voor een natuurlijke impregnatie en verduurzaming van het hout.

Eco Bouwprojecten maakt Eco Kotta’s die vervaardigd zijn uit dit bijzondere hout. De uitstraling is heel bijzonder. Een Eco Kotta met deze unieke natuurlijke materialen, in combinatie met een trendy ontwerp maakt dit huisje tot een echte blikvanger.

Karakteristiek voor het hout is de zilvergrijze patina kleur en een kern met een rode gloed. Door zijn trage groei onder extreme klimatologische omstandigheden krijgen de bomen zeer dichte jaarringen. Het hout heeft dus een zeer dichte structuur, is zeer droog en heeft een grote hardheid. Kelo hout is dan ook een schaarse en waardevol le houtsoort. De verweringsstructuur van de Kelostam bestaat uit een binnenkant van keihard hout. De buitenrand met een dikte van 2 cm heeft een zachte bovenlaag. Deze is uitermate geschikt voor een milde afgifte van warmte en zorgt voor een bijzonder leefklimaat. Door deze optimale warmte afgifte en buffer is de Eco Kotta absoluut een genot om in te verblijven. Door zijn grote weerbestendigheid is het niet nodig om het hout tegen rotting te behandelen.

Al met al is de Eco Kotta van kelo hout een echte aanwinst voor de recreatiemarkt. Een